CoronaVirus in Romania si in Lume

Urmariti blogul nostru pentru a fi la curent cu statisticile privind virusul CORONA in Romania si in lume. Va tinem la curent cu eventuale tratamente descoperite si cum va puteti proteja.

miercuri, 11 martie 2020

thumbnail

ULTIMA ORĂ: Într-un județ din România se suspendă efectuarea serviciului religios pentru toate cultele religioase.

Preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Muramureş, Prefect, Nicolae Silviu Ungur, prin Hotărârea nr. 9/2020 potrivit Ordonanţei de Urgenţă nr. 21/2004 cu modificările şi completările ulterioare şi a Regulamentului de organizare și funcţionare.
Comitetul Judeţean pentru Situuţii de Urgenţa Muramureş, întrunit în şedinţă extraordinară în data de 11.03.2020 a hotărât trei puncte importante.

Primul, reprezentând Art 1:  Având în vedere evoluţia situaţiei infecției cu noul Coronuvirus COVID19. pentru prevenirea şi limitarea acestora se suspendă până la data de 22 martie a.c., desfigurarea activităţilor în cadrul programelor After School în judeţul Maramureş, dar şi alte programe culturul-educaţionalc care implică copiii, cu posibilitatea de prelungire.

Al doilea: Art. 2: La unităţile de învăţământ preuniversitar de stat private din judeţul Muramureş va fi prezent înn sediile acestora,  până la data de 22 martie, a c., doar personalul strict necesar, conducere, contabilitate, secretariat şi pază.  Celelalte cadre didactice şi personalul auxiliar rămân acasă, în funcţie de evoluţia situaţiei la nivel naţional măsura poate fi prelungită.

Al treilea: Art 3. Se suspendă efectuarea serviciului religios pentru toate cultele religioase până la data de 31 martie iar în zilele de sâmbătă şi duminică. Lăcașele de cult vor rămâne deschise, dar nu vor fi oficiate slujbe religioase.


Introduceti emailul pentru a primi noutati

Te tinem la curent cu tot ce este nou despre coronavirus

No Comments

About

Coronavirusurile sau coronavirinele (Coronavirinae, numite și Orthocoronavirinae), abreviat CoV, este o subfamilie de virusuri (din familia coronaviridelor) cu formă variabilă, sferică sau ovoidală, pleomorfă, diametrul de 120-160 nm, având un înveliș extern pe care se află niște proeminențe glicoproteice, numite spicule (peplomere), foarte lungi (24 nm), pedunculate, cu extremități rotunjite, bulboase, aranjate în așa fel încât, la microscopul electronic, dau aspect de coroană solară (de unde și denumirea de coronavirusuri). Spiculele au rolul de a se lega de receptorii celulari, favorizând infecția celulelor sensibile.