CoronaVirus in Romania si in Lume

Urmariti blogul nostru pentru a fi la curent cu statisticile privind virusul CORONA in Romania si in lume. Va tinem la curent cu eventuale tratamente descoperite si cum va puteti proteja.

miercuri, 11 martie 2020

thumbnail

Institutia Prefectului Bihor anunta situatia persoanelor diagnosticate cu coronavirus covid-19

Astăzi, 10 martie, ora 09.00, în județul Bihor sunt:

• 0 persoane diagnosticate cu Covid-19;
• 9 persoane aflate în carantină și 3 persoane din zona roșie internate la secția infecțioase;
• 265 persoane auto-izolate la domiciliu (144 titulari ai chestionarelor și 121 aparținători ai acestora).

În urma testării privind Covid-19 a celor 16 persoane carantinate în județul Bihor în cursul zilei de 8.03.2020, rezultatul a fost negativ.

În data de 9.03.2020, un autocar cu 47 persoane venind din Italia a fost oprit în apropierea Municipiului Oradea, în urma unei sesizări că ar exista călători venind din zona roșie. Au fost reevaluate toate chestionarele, iar din anchetă a reieșit că toate persoanele vin din zona galbenă. În consecință, s-a dispus continuarea călătoriei acestora, cu recomandarea de autoizolare la domiciliu pentru 14 zile și informarea medicului de familie. Unii dintre călători au semnalat că nu au medic de familie și, în consecință, li s-a recomandat să ia legătura cu Direcția de Sănătate Publică Județeană din județul de domiciliu.

În PTF Borș au fost identificate, în data de 9.03.2020, două persoane care s-au întors din Italia, zona roșie. Acestea au fost plasate în carantină și au fost recoltate probe biologice pentru testare Covid-19, care au fost transmise pentru analiză la centrul din Cluj-Napoca. (sursa: DSP Bihor)


Sursa: Institutia Prefectului Bihor


Introduceti emailul pentru a primi noutati

Te tinem la curent cu tot ce este nou despre coronavirus

No Comments

About

Coronavirusurile sau coronavirinele (Coronavirinae, numite și Orthocoronavirinae), abreviat CoV, este o subfamilie de virusuri (din familia coronaviridelor) cu formă variabilă, sferică sau ovoidală, pleomorfă, diametrul de 120-160 nm, având un înveliș extern pe care se află niște proeminențe glicoproteice, numite spicule (peplomere), foarte lungi (24 nm), pedunculate, cu extremități rotunjite, bulboase, aranjate în așa fel încât, la microscopul electronic, dau aspect de coroană solară (de unde și denumirea de coronavirusuri). Spiculele au rolul de a se lega de receptorii celulari, favorizând infecția celulelor sensibile.