CoronaVirus in Romania si in Lume

Urmariti blogul nostru pentru a fi la curent cu statisticile privind virusul CORONA in Romania si in lume. Va tinem la curent cu eventuale tratamente descoperite si cum va puteti proteja.

miercuri, 11 martie 2020

thumbnail

COVID-19 se transmite şi la o distanţă de 4,5 metri şi rezistă în aer 30 de minute

Virusul COVID-19 se transmite mult mai uşor decât se credea până acum. Un studiu nou făcut de specialişti chinezi arată că noul coronavirus se transmite chiar şi de la o distanţă de 4,5 metri de persoana infectată, că supravieţuieşte 30 de minute în aer după ce "sursa" nu mai este prezentă şi rezistă 4 zile pe diferite suprafeţe.


Potrivit ziarului Adevărul, aceste rezultate au fost prezentate de cercetătorul Hu Shixiong de la Centrul de Control şi Prevenţie din Provincia Hunan, centru care a analizat răspândirea COVID-19 de la primul pacient infectat în China, care în cursul unei călătorii cu autobuzul a îmbolnăvit 13 pasageri. Pacientul zero a urcat în autobuz, fără a purta mască de protecţie şi fără a şti că este purtător de COVID-19. Rezultatele analizei arată că acesta a îmbolnăvit şapte persoane doar în timpul călătoriei, în timp ce alţi patru au fost depistaţi pozitiv după.


Introduceti emailul pentru a primi noutati

Te tinem la curent cu tot ce este nou despre coronavirus

No Comments

About

Coronavirusurile sau coronavirinele (Coronavirinae, numite și Orthocoronavirinae), abreviat CoV, este o subfamilie de virusuri (din familia coronaviridelor) cu formă variabilă, sferică sau ovoidală, pleomorfă, diametrul de 120-160 nm, având un înveliș extern pe care se află niște proeminențe glicoproteice, numite spicule (peplomere), foarte lungi (24 nm), pedunculate, cu extremități rotunjite, bulboase, aranjate în așa fel încât, la microscopul electronic, dau aspect de coroană solară (de unde și denumirea de coronavirusuri). Spiculele au rolul de a se lega de receptorii celulari, favorizând infecția celulelor sensibile.